Andra ljuskällor

Utöver bordsstående lampor så finns det en mängd andra ljuskällor som man kan välja mellan när man ska planera sitt hem. Att ha en mix av de olika som finns bruakr oftast ge det bästa resultatet och du kan då även anpassa din belysning i rummet efter ditt behov för tillfället. Kanske vill du för stunden endast ha ett fåtal svagare ljuskällor tända för att få en mysig känsla, eller så behöver du ordentligt med ljus för att kunna göra vissa saker.

Taklampor
En ljuskälla som ger en ordentlig belysning i ett helt rum är en taklampa, som då oftast placeras på en central plats i rummet. Denna typ av lampa finns precis som bordslampan i en mängd olika modeller att välja mellan. Om du vill ha en mer diskret ljuskälla så kan en diskret plafond vara passande, Om du behöver mer spridning av ljuset så kan spotlights som du kan rikta mot rummets olika vinklar vara ett alternativ. Sedan finns det även en mängd vackra och dekorativa taklampor som då ofta hänger ner en bit från taket i sin sladd. Denna sorts taklampa är ofta placerad över till exempel ett köks- eller vardagsrumsbord.

Golvstående lampor
En hög lampa som står på fot på golvet är också den en av de vanligt förekommande lampvarianterna. Dessa lampor finns i en mängd olika utformanden med allt ifrån en till flera ljuskällor i en och samma lampa. I de fall som det är flera ljuskällor som kan man ibland välja att endast ha vissa av dessa tända för att inte få ett lika skarpt sken.

Ljusslingor
En ljuskälla som kanske inte ger så mycket sken ifrån sig ,men som ändå kan vara trevlig att ha är en dekorativ ljusslinga av något slag. dessa finns i en mängd olika utföranden och kan placeras i stort sätt var du vill i ditt hem. Dock kan det vara att föredra att du enkelt har tillgång till eluttaget som den är inkopplad i, då dem oftast inte har någon vanlig knapp för att tända och släcka.

Annan belysning
Förutom klassiska lampor så finns det ju även andra sätt som man kan lysa upp sitt hem med. Någonting som kanske inte ger så mycket ljus, men som definitivt höjer stämningen är levande ljus. Om man inte vill ha riktiga ljus i sitt hem av någon anledning, så finns det idag batteridrivna ljus som man kan använda sig av istället.